Categorii
Clasa a V-a

Cat de bine cunosti copacii Romaniei

Ai aici un joc care te va ajuta sa identifici corect copacii din Romania.
Acest joc este util deoarece te va invata valoarea economica pt fiecare specie de lemn. Vei sti dupa acest joc care este cel mai dur lemn din Romania, cel mai bun pt mobila sau la ce se foloseste frasinul.

Nu uita sa dai like/share daca ti-a placut acest joc!
Jocul se adreseaza tuturor persoanelor ce vor sa identifice corect arborii din padurile Romaniei!

This is a timed quiz. You will be given 300 seconds to answer all questions. Are you ready?

300
0%

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Mesteacanul Are un lemn usor si elastic. Este usor de modelat de catre sculptori. Nu rezista prea bine la putrezire. Este foarte utilizat la obtinerea placajului. Seva de mesteacan are proprietati naturiste (boli de rinichi, reumatism).

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Carpenul Un lemn foarte dir. In trecut se faceau din el osii la carute,protap sau chiar cuie din lemn. E foarte bun pt foc pt ca arde greu si da multa caldura. E un lemn greu de prelucrat din cauza duritatii, dar strunjit cu ajutorul strungului arata ft bine. Din carpen se mai face si carbune.

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Bradul este folosit pentru a face mobilier, uşi, rame pentru tablouri, rame de ferestre şi elemente decorative. Este, de asemenea o componentă principala a placajului. (mobilenia.ro)

Arborele din imagine este

Correct! Wrong!

Teiul Are un lemn foarte moale usor de prelucrat d ecatre sculptori

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Pinul Pinul este un lemn moale ce se utilizeaza la constructia caselor pe structura de lemn.

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Din el se obtine mobila de lux. In sec XVIII mare parte din mobila europeana era din nuc. https://www.permaculturenews.org/2016/11/23/essential-guide-everything-need-know-growing-walnuts-juglans-regia/

In imagine este copacul numit

Correct! Wrong!

Fagul Are proprietatea de a se curba daca este tratat cu abur (vezi scaun bistro no 14) Este cel mai folosit la productia de mobile. Din el se mai face parchet, parosea, furnire. Are putere caloric mare, arde cu putin fum.

Copacul din imagine poarta numele de

Correct! Wrong!

Jugastru Jugastrul este un arbore melifer. Lemnul dur de jugastru este folosit în industria mobilei, la confecționarea de unelte agricole, căruțe, mânere de scule și instrumente de desen. Lemnul dur de jugastru este folosit în industria mobilei, la confecționarea de unelte agricole, căruțe, mânere de scule și instrumente de desen Silvanews.ro

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Plopul – are un lemn usor de prelucrat. Se fac din el linguri de lemn, tocatoare, albii. Din plop s efac placaje ., pal, sau cutii. In Italia se face si mobila. https://www.waterwereld.nu/abeeleng.php

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Stejarul Are un lemn foarte rezistent, din el se face mobile, parchet , furnire, butoaie mari pt vin /tuica, buti pentru fermentarea fructelor.

Arborele din imagine este un

Correct! Wrong!

Ulmul (Ulmus) Lemnul de ulm este valoros și greu. Este rezistent la umiditate ceea ce a făcut ca în antichitate să fie folosit la construcția țevilor pentru transportul apei. De asemenea, primii piloni pe care a fost construit London Bridge au fost din ulm. Este un lemn bun în construcții fiind considerat foarte durabil (ca cel de stejar sau pin) și putând rezista în mod natural, netratat chimic, 200 de ani de la momentul tăierii. Această durabilitate combinată cu rezistența la umiditate au făcut să fie mult timp preferat pentru construcția ambarcațiunilor. Este un lemn elastic putându-se curba foarte ușor la abur. Încă din Evul Mediu a fost folosit pentru construcția arcurilor pentru tir și încă mai este folosit. Din ulm se fac și crosele de hochey. Se foloseste si la obtinerea de mobile si furnire. www.revistadinlemn.ro

Copacul din imagine se numeste

Correct! Wrong!

Molidul Molidul, spre deosebire de brad, este folosit la fabricarea instrumentelor muzicale, ca lemn de rezonanță. Cu molid se obțin cutii de rezonanță pentru viori, viole, chitări. Se mai foloseste la obtinerea hartiei, pal, placaje, mobila.

Cat de bine recunosti copacii Romaniei

Daca mai joci de cateva ori acest joc sigur vei reusi sa recunosti mai multe specii de copaci!

Inca 2-3 jocuri si sigur nu o sa mai ai probleme in recunoasterea copacilor din Romania!

Expert in recunoasterea copacilor din Romania! Probabil ca esti inginer silvic, dar nu ne-ai spus 🙂

Share your Results:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.